Процедура детоксикації від наркотиків – коли необхідна

Процедура детоксикації від наркотиків – коли необхідна

Скільки б не говорили про шкоду наркотиків, наркоманів стає дедалі більше, також зростає і кількість заборонених препаратів, що пропонуються наркодилерами.

Необхідність детоксикації при наркоманії

Прийом наркотичних засобів провокує накопичення в організмі токсинів та шкідливих речовин, які планомірно виводять з ладу внутрішні органи, а також руйнують психіку людини. При лікуванні наркозалежності першим кроком є ​​саме детоксикація, за допомогою якої відбувається очищення крові від наркотиків та полегшення стану при абстинентному синдромі.

Прийом наркотиків вносить суттєві корективи у роботу організму. Токсини, які осідають на внутрішніх органах, тканинах мозку, залишаються у крові навіть після припинення прийому наркотиків. Ці речовини можуть замінювати природні речовини, які синтезуються організмом. І через певний проміжок часу відкладена отрута може зіграти функцію чергової дози, тим самим спричинити серйозну небезпеку для здоров’я людини.

Навіть після нетривалої паузи між прийомами наркотиків, у залежного починається абстинентний синдром, який ще має назву “ламка”. Цей стан характеризується сильними головними та м’язовими болями, м’язовими спазмами, нудотою, блюванням, ломотою в кістках та суглобах, галюцинаціями, підвищенням температури та тиску, ознобом, жаром тощо. У цей період організм переносить величезне навантаження і дуже часто, не прийнявши чергової дози і не звернувшись за допомогою, наркоман помирає.

Своєчасна детоксикація організму після наркотиків допомагає швидко і менш безболісно позбутися неприємних відчуттів. Поведінка процедури детоксикації від наркотиків може відбуватися як у домашніх умовах, так і в клініці.

Переваги проведення детоксикації при наркоманії

Детоксикація має низку переваг:

  • очищення організму та крові від продуктів розпаду наркотиків;
  • стабілізація роботи внутрішніх органів та систем
  • поліпшення роботи центральної нервової системи;
  • відновлення обмінних процесів в організмі;
  • нормалізація роботи імунної системи.

Очищення організму від наркотиків допомагає швидше відновиться та підготується до відповідного лікування від залежності.

Показання та протипоказання до детоксикації

Детоксикація організму при наркоманії, як і будь-яка медична процедура, має свої показання та протипоказання.

Показаннями для проведення детоксикації є вживання наркотичних засобів, стан абстинентного синдрому, передозування наркотиками, рішення кинути вживання наркотичних речовин.

Протипоказання:

  • вагітність та годування груддю;
  • захворювання внутрішніх органів у гострій формі;
  • епілепсія в активній формі;
  • тяжкі захворювання серцево-судинної системи;
  • необхідність проведення реанімаційних процедур.

Про необхідність проведення детоксикації в Одесі в клініці Еверест рішення приймає лікар після огляду та аналізу стану залежного. Під час процедури лікар повинен уважно стежити за станом пацієнта та у разі потреби надати йому додаткову допомогу.

Процес проведення детоксикації після наркотиків в Одесі

Детоксикація в Одесі проводиться на високому професійному рівні у приватній клініці Еверест. Тут зібрано повний штат досвідчених лікарів, які задіяні у лікуванні наркозалежних. У клініці створені комфортні умови для проживання та проходження лікування, з дотриманням суворої конфіденційності. Вартість детоксикації від наркотиків можна дізнатися на консультації, вона залежатиме від тривалості лікування, застосовуваних препаратів та процедур.

У клініці детоксикація від наркотиків є комплексною процедурою. Вона складається з медикаментозної допомоги, яка очищає організм і кров від наркотиків, психологічної, що відновлює психіку, призначеної спеціальної дієти та рекомендованих фізичних активностей.

Медикаментозна детоксикація включає прийом таблеток і застосування крапельниць. Серед препаратів, що призначаються лікарями, обов’язково є анальгетики, протизапальні засоби, антидепресанти, седативні або снодійні препарати, гіпотензивні, антиаритмічні. Всі вони спрямовані на те, щоб якнайшвидше стабілізувати стан залежного.

В особливо тяжких випадках, наприклад, при передозуванні, може призначатися процедура глибокого очищення крові – плазмаферез.

Психотерапія допомагає позбутися психологічної залежності. На сеансах лікарі переконують відмовитися від згубної звички, промінявши її на нормальні стосунки в сім’ї, здоровий спосіб життя, цікаве хобі.

Збалансована дієта та заняття спортом допоможуть швидше відновитися та зміцніти організму.

Зв'яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом:

+38 (097) 464 97 22