Психологічна підтримка під час лікування алкоголізму в Одесі: ключ до успіху

Психологічна підтримка під час лікування алкоголізму в Одесі: ключ до успіху

Алкоголізм є соціальною світовою проблемою. З кожним роком алкозалежних стає все більше як серед чоловіків, так і серед жінок. Лікування алкогольної залежності – це довгий і кропіткий процес, на який можуть піти місяці чи навіть роки.

Ознаки алкозалежності

Потрібно відразу помітити, що не всі люди, які вживають спиртні напої алкоголіки. Однак, якщо не знати заходів і часто прикладатися до чарки, можна придбати проблеми з фізичним та психологічним здоров’ям, які згодом закінчаться алкоголізмом.

Визначити чи маєте ви справу з алкоголіком або просто перед вами любитель міцних напоїв можна за ознаками:

  • людина не тільки не стежить за тим, скільки і що п’є, але й не може зупинитися, поки весь алкоголь не закінчиться;

  • немає відторгнення організмом алкоголю;

  • часткова амнезія;

  • похмільний синдром завжди “лікується”алкоголем;

  • короткочасні та тривалі запої;

  • наявність зовнішніх ознак алкоголізму (судинні зірочки, нездоровий колір шкіри, тремор рук, запалені очі.

У алкоголіків також є такі проблеми зі здоров’ям:

  • захворювання серцево-судинної системи, оскільки метаболізм солей калію знижується і скоротлива діяльність міокарда погіршується, як наслідок – спостерігається аритмія, гіпертонія, тахікардія, хворобливі відчуття в зоні серця, часто інфаркти та інсульти;

  • страждає система травлення через постійне подразнення та випалювання слизової оболонки, що призводить до гастритів, колітів, виразок;

  • на фоні ураження нирок розвивається пієлонефрит;

  • через негативну дію на печінку з’являється цироз та гепатит;

  • під дією алкоголю руйнуються нервові клітини, що провокує розвиток проблем із психікою.

Для того, щоб не дати алкоголю повністю зруйнувати організм і привести людину до повної деградації, необхідно звернутися до реабілітаційного центру для алкозалежних. Лікування алкоголізму в стаціонарі буде набагато ефективніше, ніж залежний після зняття абстинентного синдрому просто відвідуватиме клуб анонімних алкоголіків.

Лікування алкогольної залежності в клініці “Еверест” в Одесі

Лікування алкоголізму має здійснюватися у спеціалізованій клініці із застосуванням комплексного підходу. Пацієнт повинен отримувати медикаментозне лікування, щоб відновити здоров’я, яке було підірвано надмірним вживанням алкоголю та психологічним, оскільки зруйновані нервові клітини.

Лікування хронічного алкоголізму складається з етапів:

  1. Усунення абстинентного синдрому. Зазвичай відбувається після або під час запою. Мета – стабілізувати стан пацієнта, а також очистити організм від продуктів розпаду алкоголю та токсинів. Здійснюється за допомогою введення через крапельницю препаратів, що очищають, знімають хворобливі відчуття, заспокоюють. Після процедури життєві функції організму відновлюються.

  2. Лікування. Якщо дезінтоксикація виконувалася вдома, необхідно переконати хворого пройти лікування чи сходити на консультацію до лікаря-нарколога. У клініці лікарі зможуть переконати алкозалежного пройти лікування та розпочати нове життя.

Лікування в реабілітаційному центрі передбачає прийом медикаментів, які призначаються після обстеження та здачі аналізів. Також можуть призначатися різні фізіопроцедури, арт та трудотерапія. Це робиться для того, щоб відволікти залежного від думок про міцні напої.

  1. Реабілітаційний період. Паралельно із лікуванням проходить психологічна реабілітація. Пацієнт спілкується з психологом на індивідуальних заняттях, а  також відвідує групове заняття. Група включає учасників з різними видами залежності, які діляться між собою своїми досягненнями та планами на подальше життя. Завдяки сеансам психологічної підтримки у алкозалежного з’являється мета в житті, він починає розуміти, наскільки добре жити і не залежати від своєї згубної звички. Багато пацієнтів, познайомившись у центрі реабілітації, продовжують своє спілкування після виписки.

Курс лікування та реабілітації може бути від кількох місяців до кількох років. Все залежить від ступеня занедбаності та бажання лікуватися.

Після проходження курсу реабілітації рекомендується пройти процедуру кодування від алкоголізму. Вона може здійснюватися двома способами – медичним та з використанням гіпнозу.

Медичний спосіб полягає у вживленні під шкіру ампули з препаратом, який після потрапляння в організм алкоголю вступає з ним у реакцію, внаслідок якої залежний відчуває не сп’яніння від алкоголю, а сильні хворобливі відчуття.

Кодування з використанням гіпнозу передбачає навіювання про смертельну шкоду алкоголю для організму. Лікар також вселяє думку, що якщо пацієнт вип’є спиртне, він може померти.

Реабілітаційний центр Еверест – це найкраща установа в Одесі для лікування алкоголізму.

Зв'яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом:

+38 (097) 464 97 22